Lauantaina 24.5.
klo 13.30 alkaen

Kortteliravintola Kerttu
Läntinen Pitkäkatu 25 (www.kerttu.fi)
Turku (aseman ja linja-autoaseman välillä)

    Koska lauantaisin on suosittu hampparipuhvetti ja Kerttu aika täynnä, varaan meille pöydän. EDIT: puhvetti menee kesätauolle, mutta varaan silti yhteisen, ison pöydän meidän joukolle.
   Muistathan ilmoittautua, että tiedän kuinka ison pöydän me tarvitsemme! Myös vaihtokorttien määrän takia on tärkeää ilmoittautua reilusti etukäteen. Arvon myös vaihtojärjestyksen ja teen "vaihtajaiskortit" valmiiksi. Vaihtajaiskortit olivat viime kerralla uusi asia, ne on kiva pitää muistona tapaamisesta. Vaihtajaiskorttiin kuitataan toisen kanssa suoritettu vaihto.


Vaihto alkaa n. klo 14.
Ilmoitathan viimeistään viikkoa ennen! 

Määrä
    Kortteja tarvitaan siis vähintään yhtä monta kuin on osanottajiakin. Postituslistalla on 25 nimeä, joista toki jokainen ei pääse joka kerralla. Viimeksi meitä oli tulossa 15. Kivaa olisi, että viimeisellekin parille jäisi jotain valittavaa - kortteja on siis hyvä olla reilusti. Kuitenkaan ei kannata tuijottaa määrään laadun kustannuksella, kyllä me kaikki varmaan haluamme mieluummin hyvää kuin paljon... Tule toki, vaikka sinulla olisi vain yksi kortti, tai ei vielä ainoatakaan, ketään ei käännytetä pois!

Aiheet
    Joka kerralla äänestämme aiheista. Toukokuun aiheiksi valittiin Oriental, eli japanilais-kiinalais ja ylipäätänsä itämaiset kortit, puutarha, ja siivekkäät (linnut, perhoset, keijut, sudenkorennot, siivekkäät ihmiset tai vaikkapa lentävät lehmät!). Aiheetkin ovat suuntaa-antavia, eli voit tehdä kortteja aiheesta kuin aiheesta.

Muu ohjelma
    Viime kerralla harjoittelimme embossausta, tällä kertaa on vuorossa korttikierto. Osallistujien määrästä riippuen muodostamme 4-5 henkilön rinkejä. Ja sitten tehdään näin: jokainen aloittaa kortin, antaa seuraavalle täydennettäväksi, joka antaa edelleen seuraavalle jne, kunnes kortit ovat tehneet täyden kierroksen ja ovat täynnä ja valmiit. Osallistuin syksyllä kahteen rinkiin, täällä voi käydä kurkkaamassa millaisia kortteja tuli tehtyä. Se oli kivaa!

    Tarvitset mukaasi: korttipohjan tai pari, taustapapereita, kuvia, sanoja, kukkia, leimasimia ja värejä, eyeletteja, nauhaa ym. pikkutilpehööriä, mitä nyt kukin tykkää käyttää, sekä tietysti sakset ja liimaa.
    Valmit kortit jaetaan sulassa sovussa,
tai sitten arvotaan, jos samalle kortille on enemmän ottajia.
    Tässä on erinomainen tilaisuus tutustua toinen toistensa työskentelytapoihin ja tekniikoihin, askarrella kortteja ryhmässä ja mennä kotiin inspiroivan uuden ATC-kortin kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii jäädä varsinaisen vaihdon jälkeen askartelemaan. Viime vaihtohan sujui sutjakkaasti vain reilussa tunnissa, jonka jälkeen viihdyimme parisen tuntia embossaamassa. (Kiitos vielä Tatsi!)

Mitä vielä?
Kuten aina, ota mukaasi kirjoja, lehtiä tm kiinnostavaa! Jokainen viettää vuorollaan yhden vuoron "jäähyllä", ja silloin viimeistään on mukava selailla inspiroivia lehtiä, kirjoja tai vaikkapa jonkun toisen kokoelmia.

Ja myös...
Ei sovi unohtaa, että meillä on ainutlaatuinen tilaisuus hankkia askartelutarpeita kahdelta osanottajalta, joilla on nettikauppa. Säästät postikuluissa, sillä Hetan & Sammakon Tatsi ja
Paperikeijun Jaana tuovat mielellään tilaamiasi tavaroita tapaamiseen! (Muistathan mainita tästä tilatessasi.)

Ilmoittautumiset
Kommentteihin tai sähköpostilla. Myös "ehkä"-tapaukset! Käythän tarkistamassa ajankohtaisen osanottajamäärän viikkoa ennen tapaamista.
Näkemisiin!