hei! Helmikuun live-vaihto sujui kivasti, vaikka olimmekin aika pienellä porukalla. Katselimme toisten tuomia "en-vaihda-ikinä"-kortteja ja teimme niiden perusteella layoutit.

Ensi kerralla korteilla ei olekaan aihetta, vaan niitä tehdään tietyn kaavan (layoutin) mukaan. Olen skannannut tähän neljä. Voit tehdä kaikki yhden kaavan mukaan, tai jokaisella kaavalla yhden, tai muutamalla useampia. Kunhan teet vähintään neljä korttia. Enemmän alempana.

  • tapaaminen: sunnuntai, 28.3. alkaen klo 13 (vaihto alkaa 13.30) huom! Kertussa sunnuntaisin hampparipuhvetti...
  • paikka: Kerttu, Läntinen Pitkäkatu 35, Turku (asemien välissä)
  • aihe: vapaa, mutta seuraa kaavoja! Teethän vähintään yhtä monta korttia kuin on osanottajiakin.

osallistujat: alice,

ei:

ehkä:

 

Tee ensi kerraksi:

Tässä layoutit. Kuviot tarkoittavat, että täytät sen osan kortista jollain. Ovaali voi olla vaikka ihmishahmo, pyöreä vaikka irtokukka, palkki vaikka tekstiä. Keksi itse lisää!

Tämä voi ehkä tuntua vaikealta, mutta sinnittely palkitaan. Leikkaa lisäksi tällä kertaa kaikki hahmot ihan terävästi ulos taustastaan, äläkä jätä ollenkaan vanhaa taustaa näkyviin. Tarkoitus on ottaa askel toiseen suuntaan, pois turvallisesta jokapäiväisestä kortinteosta.

Haasta itsesi! Käytä värejä, kuvia ja elementtejä, joita et normaalisti käytä. Esim. leikkaa kulmasi pyöreiksi jos ne yleensä ovat suoria, mustaa kortin reunat jos et koskaan yleensä tee niin, tee nyt kolmiuloitteisia jos yleensä teet tasoa, pane korttiin monta elementtiä jos yleensä suosit yksinkertaisia, tee vakavia jos yleensä olet vitsikäs, tee keltaisia jos yleensä teet ruskeita...jne jne.  Lyhyesti sanottuna, tee korteistasi uudenlaisia, sellaisia joita et itsekään arvaisi omiksi tekeleiksisi!

Ensi kerralla lyömme uudet kortit pöytään galleriaksi ja pidämme arvauskilpailun. Arvaako kukaan korttejasi sinun tekemiksi? Täysin tyylinsä päivittänyt saa pienen (atc-aiheisen) palkinnon.

Kimppakiva:

Ota mukaan korttipohja, liima, sakset sekä seuraavat tarvikkeet kortintekoa varten: ihmisen tai ryhmän kuva, kolme sanaa, jotain metallista, kukka tai perhonen kuvana tai 3D, taustapaperi, sekä kolme muuta jutskaa valintasi mukaan. Loppu selviää tapaamisessa...


Nyt joukolla mukaan, vanhat ja uudet atc-kortteilijat!